Jeugd D, E en F

Welkom op de pagina van de DEF jeugd van vv Volta. Op deze pagina vindt u diverse informatie over de jongste kids die volleybal spelen bij vv Volta. Het gaat dan over teamindelingen, trainingen, wedstrijden en overige info welke handig is om te weten voor leden en aspirant leden. Indien uw zoon of dochter een keer kennis wil maken met de volleybal sport, dan kan er via deze link een tweetal proeftrainingen worden aangevraagd. Als dat bevalt en uw zoon / dochter wil verder met de volleybal sport dan kan er via dit formulier een lidmaatschap worden aangevraagd.

Coördinator DEF jeugd:

Böning, Luuk
Chris

Trainingen en Trainingstijden:
Onze DEF jeugd traint 1 keer per week op maandag. Klik hier voor de meest actuele trainingstijden.

De training bestaat, afhankelijk van de leeftijd, uit 5 niveaus, waarbij het streven is om 2 trainers per niveau in te zetten:

• Niveau 2: 6, 7 en 8 jarigen
  • Niveau 3: 8 en 9 jarigen
  • Niveau 4: 9 en 10 jarigen
  • Niveau 5: 10 en 11 jarigen
  • Niveau 6: 11 en 12 jarigen

Per niveau wordt een volleybaltechniek aangeleerd. Cool moves volleybal (CMV) is speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar ontwikkeld. Via verschillende niveaus leren de kinderen, op een leuke manier, stapsgewijs volleyballen. Lees hier meer over de spelregels.

Per niveau zijn de basis vaardigheden als volgt:

• Niveau 2: gooien en vangen en onderhandse service
  • Niveau 3: onderarms passen
  • Niveau 4: tweede bal verplicht vanuit een vloeiende vanggooi of vangstoot beweging spelen. Smashen wordt aangeleerd
  • Niveau 5: 3 keer spelen
  • Niveau 6: bovenhandse opslag, smash/push

Neem tijdens de training een bidon mee gevuld met water.

Om de ouders ook bij de sport van hun kind en onze vereniging te betrekken wordt er regelmatig een training georganiseerd waarbij de ouders ook mee trainen. Ouders krijgen dan een beter zicht op hoe het spelletje gaat, omdat het cool moves volleybal zijn eigen spelregels heeft en de eerste niveaus niet zijn te vergelijken met de spelregels van het "gewone" volleybal.

Wedstrijden:
Onze DEF jeugd speelt competitie (in toernooi vorm) op de zaterdag. Bij elk team hierboven staat een link naar de Competitie pagina van Nevobo. Ook kan er een app gedownload worden : Volleybal.nl/Mijn Volleybal, waarin alle wedstrijden, uitslagen, standen en routebeschrijvingen naar de sporthallen vermeld staan.

Speeldagen 1e helft seizoen 2022-2023

• 01.10.2022 EVV Bultman-Hartholt - ELBURG
  • 08.10.2022 Blauw Wit - OLDEBROEK
  • 05.11.2022 VVH - HARDERWIJK
  • 12.11.2022 Pauwervoll - ERMELO
  • 26.11.2022 UDEO - UDDEL
  • 10.12.2022 ESV - UDDEL

Speeldagen 2e helft seizoen 2022-2023

• 28.01.2023 HSC - HIERDEN
  • 11.02.2023 OMS - PUTTEN
  • 11.03.2023 Hellas -  NUNSPEET
  • 18.03.2023 Libero -  DRONTEN
  • 01.04.2023 Zeewolde -  ZEEWOLDE
  • 15.04.2023 Volta -  LELYSTAD

Teams bestaan uit 3-6 spelers maar er staan in deze competitie 3 of 4 spelers in het veld. Wanneer een kind lid wordt van vv Volta is het niet altijd raadzaam om direct mee te doen met de competitie. Dit komt omdat eerst de volleybaltechnieken aangeleerd moeten worden. Het kan ook zijn dat de teams al zijn ingedeeld. Twee keer per jaar (begin seizoen en na de kerst) worden de teams opnieuw ingedeeld en ingeschreven, waarna de nieuwe kinderen ook wedstrijden kunnen spelen. De coördinator DEF jeugd neemt hierover altijd eerst contact op met de ouders i.v.m. de benodigde toestemming hiervoor.

Wedstrijd kleding
DEF leden kunnen kleding huren. Zie de Pagina 'Kleding' voor meer info.

Overige informatie:
  • Wij vragen aan ouders altijd om aan de coördinator DEF jeugd door te geven of hun zoon / dochter medische of andere problemen heeft zodat wij daar rekening mee kunnen houden.
  • Tijdens de trainingen en de wedstrijden worden er foto's gemaakt. Hoe Volta daar mee om gaat leest u in ons Privacy Reglement .
  • Gedurende het seizoen organiseren de trainers van de DEF groep diverse activiteiten: Sinterklaas, kind-oudertoernooi en een eindfeest. Hulp van ouders is hierbij altijd welkom.
  • Verjaardagen: sommige kinderen vinden het leuk om een traktatie mee te brengen bij de training al s ze jarig zijn. Dit is geen verplichting! Wanneer een kind wil trakteren wordt er o een gezonde traktatie gevraagd. We trainen ongeveer 40 weken per jaar, dus als ieder kind zijn verjaardag viert met een zakje snoep verliezen we de slagen "snoep verstandig, eet een appel" uit het oog.
  • Er wordt 3 keer per jaar een DEF nieuwsbrief verstuurd door de vereniging.
  • Wanneer een kind competitie gaat spelen wordt er door de coach voor de ouders van het team waar het kind in zit, een WhatsApp groep gemaakt. Hiermee wordt gecommuniceerd over rijschemas, eventuele afzeggingen van wedstrijden e.d.. Een van de ouders neemt normaliter de rol van coach op zich.

Volleybalvereniging Volta. Correspondentieadres: Botter 32-14, 8243 KJ   LELYSTAD, KvK 39069664