Over Volta

” Verbinden, presteren en genieten door synergie en respect voor elkaar. Dat is voor ons het belangrijkste!”

Onze sponsoren

Rijschool-perspectief-logo-sponsor

Volta is een bindende factor op het gebied van volleybal in al haar facetten in Lelystad. Zij maakt volleybal in brede zin voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk door een op maat gesneden aanbod van mogelijkheden zowel recreatief als competitief.

Voor de jeugd wil Volta een vereniging zijn waarin je kunt leren volleyballen en samenspelen.

Volta is ook een vereniging met teams die willen winnen en zo hoog mogelijk willen eindigen in de competitie. Een goed draaiend winnend team is voor onze vereniging een boegbeeld met een positieve uitstraling op de rest van de vereniging, een team om trots op te zijn!

Kortom een vereniging van mensen die willen sporten als onderdeel van onze samenleving met al zijn diversiteit. 

Van een achterstand terugkomen tot winst kan alleen door een goede teamsynergie met positieve coaching en vooral ook de bereidheid eigen belang niet voorop te stellen. Tijdens de wedstrijden van onze Volta teams op onze wedstrijddagen zie je dit gebeuren. Geniet ook van onze recreanten die teamsport willen beoefenen gewoon omdat ze het leuk vinden. Zie ook het opkomend beachvolleybal. Een tak van onze volleybalsport die nog flink kan groeien in Lelystad. 

Onze jeugd

Onze jeugd maakt een geweldige groei door. Met hulp van heel veel goedwillende vrijwilligers lukt het onze jeugdspelers met plezier te laten sporten. Een toekomst gericht op talentontwikkleing verdient veel investering. Het bestuur ziet ook de uiteindelijke prestatie als één van onze doelen. Met een team zo ver mogelijk groeien naar het kampioenschap en promotie.

Zo zien wij de toekomst…

Volta wil niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst de volleybalsport structureel verankeren in de Lelystadse samenleving. Volta wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van het volleybal. Of het nu actieve spelers zijn in de zaal of buiten tijdens het beachvolleybal, trainers, toeschouwers, scheidsrechters etc. 

Volleyballen bij vvVolta

Volleybalvereniging Volta staat voor: gezelligheid, sportiviteit, saamhorigheid en respect voor elkaar.
Hierdoor is Volta een volleybalvereniging waarbij zowel jong als oud met veel plezier op eigen niveau het volleybalspel speelt.

Een vereniging waar we met en voor elkaar zorg dragen voor een goede sfeer; dit uit zich niet alleen in de leuke training, de wedstrijden, maar ook in het samen organiseren en uitvoeren van diverse activiteiten.

Ondanks de vele vrijwilligers die Volta al heeft, zijn er nog steeds vrijwilligers voor diverse taken nodig. Vele handen maken licht werk.

Bij Volta spelen we in de volgende categorieën:

  • Volleybal voor de D-, E- en F-jeugd vanaf ongeveer 6 jaar. Zij spelen een competitie in toernooiverband met de Cool Moves Volleybal regels bij en tegen verenigingen in de regio. Lees meer over de D,E en F Jeugd. 
  • Jeugdvolleybal van 12 tot 18 jaar. Zij spelen in de A, B en C klasse van de regionale competitie.
  • Seniorenvolleybal. Dit zijn de dames- en herenteams vanaf 18 jaar die uitkomen in de promotieklasse t/m de vierde klasse van de regionale competitie.
  • Recreantenvolleybal. Dit zijn enthousiaste leden die recreatief volleybal spelen. Er wordt getraind op de maandagavond en de woensdagavond.
  • Beachvolleybal. Op de beachvolleybalvelden van Volta bij de sporthal de Rietlanden, kan er tussen april en september gebeached worden.

Trainingen
De trainingsavonden van Volta zijn maandag en woensdag.

De trainers die voor de teams staan, zijn stuk voor stuk ervaren en kundige mensen.

Tijdens de trainingen besteedt de trainer, afhankelijk van het niveau waarin wordt gespeeld, aandacht aan de techniek, tactiek en samenspel.

Teambuilding en het teamgevoel is een onderdeel dat bij de trainingen centraal staat.

Als je een keer wil langskomen om te kijken of misschien zelfs al een keertje wil meetrainen, ben je van harte welkom.
Neem contact op via het formulier: Aanvraag Proeftraining. We nemen contact met je op om af te spreken wanneer en bij welk team je het beste kan meedoen.